• blijfovereind

Blijfovereind en het Rode Kruis werken samen!

Sinds 9 november zijn Blijfovereind en het Rode Kruis samen de strijd aangegaan tegen eenzaamheid en andere mentale problemen onder jongeren, als gevolg van de corona crisis. Jongeren kunnen gratis met een coach bellen als ze zich even niet helemaal fijn voelen.

Een groot deel van de jongeren voelt zich tijdens de coronacrisis soms eenzaam (20%), angstig (45%) of somber (68%), zo blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Bijna drie kwart maakt zich bovendien zorgen over de toekomst (73%). Het is belangrijk om over deze gevoelens te praten. Een telefonische coachingssessie kan hierbij uitkomst bieden.

Voor het onderzoek van het Rode Kruis zijn meer dan 700 jongeren tussen de 16 en 30 jaar ondervraagd. Daaruit blijkt dat eenzaamheid, angst en somberheid vaker voorkomen onder jongeren die hun tijd voor werk of opleiding voornamelijk thuis doorbrengen. Ook zien de meeste jongeren de komende winterperiode somber tegemoet: maar liefst twee derde van de ondervraagden ziet op tegen de donkere dagen waarin we nog met het coronavirus te maken zullen hebben.

Samen hopen wij een substantiële positieve impact te kunnen maken op de levens van de jongeren, zodat ze allemaal overeind blijven. Natuurlijk zijn alle andere mensen die het gevoel een steuntje in de rug nodig te hebben, ook welkom. Zo komt iedereen door deze tijd heen. Boek hier een gesprek.

Onder andere opgepakt door:

- het Rode Kruis

- het Algemeen Dagblad